Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan kattourakka oululaisyritykselle
Takaisin

Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan kattourakka oululaisyritykselle

Solmitun sopimuksen laajuus on Pohjois-Suomen mittakaavassa todella merkittävä, kattoja rakenteilla olevalla tehtaalla on liki 50000 m2.

Oululainen kattourakointiin erikoistunut Katman Oy on tehnyt mittavan urakkasopimuksen Metsä Fibre Oy Kemin biotuotetehtaan katoista. Nyt solmitun sopimuksen laajuus on Pohjois-Suomen mittakaavassa todella merkittävä, kattoja rakenteilla olevalla tehtaalla on liki 50000 m2.

Kattojen asennustyöt on jo aloitettu ja ne valmistuvat keväällä 2023 ja uusi biotuotetehdas käynnistetään vuoden 2023 kolmannella kvartaalilla. Katmanin urakkaan kuuluvat katolla olevat lämmöneristys- ja vesikatetyöt sekä räystäiden puutyöt ja pellitykset. Kohde tyällistää kiivaimmillaan noin 20-25 asentajaa.

Metsäteollisuuden prosessien vaativat olosuhteet asettavat kattojen suunnittelulle ja toteutukselle erityiset haasteet. Katman Oy osallistuukin aktiivisesti kohteen vesikaton lopullisten suunnitelmien laadintaan yhdessä kohteen suunnittelijoiden kanssa.

Kohteen rakennuttajana on Metsä Fibre Oy.

Oululaista osaamista teollisuuden alalla

Katman Oy on oululainen vuonna 2003 perustettu yritys, jolla on toimipisteet Oulussa, Rovaniemellä ja Vantaalla. Asiakkaita palvellaan pienistä remonteista isoihin uudiskohteisiin. Haastavista viime vuosista huolimatta Katman Oy on onnistunut kasvamaan liikevaihtoaan kannattavasti – vuonna 2020 liikevaihto oli noin 13 milj.euroa.

Katman Oy toteutti vuosina 2013-2017 Suomen suurimman kattokohteen Sipooseen tullee- seen S-ryhmän logistiikkakeskukseen, jossa kattoja oli yhteensä n. 150000 m2.

Myös alan työllistäjänä Katman Oy on merkittävä, omia työntekijöitä on jo lähes 100 ja yritys työllistää useita aliurakoitsijoita.

Rakentamisen suhdanteista huolimatta työntekijöiden määrä on lisääntynyt vuosittain tasaisesti ja myös tämä Kemin kohde tulee työllistämään uusia henkilöitä, kertoo Katman Oy:n toimitusjohtaja Harri Saarinen.

Lisätiedot:
Harri Saarinen, Katman Oy
p. 040 860 0140, harri.saarinen@katman.fi